Omarm de Toekomst: Gids Voor Zorgverleners om Digitale Zorg te Implementeren

Omarm de Toekomst: Gids Voor Zorgverleners om Digitale Zorg te Implementeren

Onze wereld verandert snel en het kan verwarrend zijn om te herkennen welke technologie je nodig hebt om efficiënte en patiëntgerichte zorg te bieden.


Digitale tools kunnen de groei van je praktijk ondersteunen en je helpen tijd te besparen op de naleving van therapietrouw van patiënten en administratieve taken, zodat er meer tijd overblijft om met patiënten te werken.

Maar waar moet je rekening mee houden bij het implementeren van digitale zorg in je praktijk? Ontdek het allemaal in deze blogpost.

don’t take our word for it

Hoe kan digitale zorg jouw praktijk ten goede komen?

Zoals altijd, wanneer je iets nieuws leert en vooral als je technologie in je dagelijkse werkzaamheden implementeert, dan kan dat soms een hele uitdaging zijn. 

Maar als zorgverlener staat jouw tijd constant op het spel, waarbij je de best mogelijke zorg aan je patiënten wil leveren. Tijd besparen in je dagelijkse werkomgeving is het ultieme doel.

Gelukkig zijn er hulpmiddelen die je helpen je tijd te managen om nog efficiëntere en patiëntgerichte zorg te leveren, zonder dat je je uitgeput voelt en het gevoel hebt dat je dag in dag uit tijd tekort komt. De uitdaging ligt in het soepel laten verlopen van deze transformatie, zodat zowel jij als jouw patiënt profiteert van de verschuiving naar digitale gezondheid.

 

Waar moet ik beginnen?

Als zorgverlener kan het moeilijk zijn om te bepalen welke technologie jouw praktijk nodig heeft en hoe je hiermee moet beginnen. Je vraagt je misschien af hoe je weet welk hulpmiddel het beste bij je past?

 

We hebben vijf dingen op een rijtje gezet die je in gedachten moet houden als je aan digitale tools denkt:

1. Maatwerk en personalisatie

De tool moet je in staat stellen om gepersonaliseerde oefenprogramma's te maken die zijn afgestemd op de specifieke behoeften, aandoeningen en vooruitgang van elke patiënt. Zoek naar een systeem waarmee je gemakkelijk oefeningen kunt aanpassen op basis van de individuele behoeften van de patiënt, zoals het aanpassen van de moeilijkheidsgraad, sets en herhalingen. 

2. Integratie met patiëntendossiers

Naadloze integratie met elektronische patiëntendossiers (EPD) of patiëntmanagementsystemen is cruciaal. Deze functie zorgt ervoor dat je patiëntinformatie kunt openen en bijwerken, voortgang kunt bijhouden en trainingsprogramma's direct binnen de digitale zorg tool kunt synchroniseren. Deze integratie stroomlijnt je workflow en verbetert de algehele efficiëntie. 

3. Uitgebreide oefenbibliotheek

Een goed digitaal hulpmiddel voor het voorschrijven van oefeningen moet visuele hulpmiddelen, video's en andere inhoud bevatten om ervoor te zorgen dat je patiënt alles beter gaat begrijpen. Duidelijke visuele aanwijzingen kunnen patiënten helpen om oefeningen correct uit te voeren, waardoor het risico op letsel afneemt en de voorgeschreven programma's beter worden nageleefd. Zoek naar een hulpmiddel dat multimedia-inhoud ondersteunt of dat integreert met gerenommeerde oefendatabases.

4. Bewaking en voortgangscontrole

De tool moet functionaliteit bieden waarmee jij de voortgang van patiënten mettertijd kunt volgen en bewaken. Dit omvat functies zoals het evalueren van uitkomsten, voortgangsrapporten en de mogelijkheid om feedback van patiënten te ontvangen. Een robuust systeem om de vooruitgang bij te houden kan helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen m.b.t. het aanpassen van trainingsprogramma's en het beoordelen van de effectiviteit van interventies.

5. Beveiliging

Prioriteit geven aan de beveiliging van patiëntgegevens binnen de digitale tool. Zoek naar een oplossing die voldoet aan de industriestandaard voor beveiligingsprotocollen en regelgeving, zoals versleuteling van gegevens tijdens het transport en in rust. Zorg ervoor dat de tool voldoet aan wetten voor gegevensbescherming in de gezondheidszorg, zoals de AVG en GDPR in Nederland en de EU. Robuuste beveiligingsmaatregelen helpen de vertrouwelijkheid van patiënten te waarborgen en het vertrouwen in het gebruik van digitale gezondheidstools binnen je praktijk te behouden.

  

Oplossing die voldoet aan de KNGF-Richtlijn

Met de nieuwe KNGF-richtlijn 'Zorg op afstand' die in december 2023 wordt gepubliceerd, is het duidelijk dat de toekomst van de fysiotherapie er een is waarin digitale hulpmiddelen een integraal onderdeel vormen van het fysiotherapeutisch handelen. Physitrack biedt een digitale oplossing die naadloos past in elk perspectief van de richtlijn.

Dit kader stelt zorgverleners in staat om zorg van hoge kwaliteit te leveren die verder gaat dan het traditionele face-to-face model. Physitrack fungeert als jouw betrouwbare partner die je door het implementatieproces heen loodst en zorgt voor een soepele overgang naar een digitaal zorgmodel.

Van veiligheid tot een gepersonaliseerde look, Physitrack kan jouw tijdbesparende machine zijn terwijl je bouwt aan een betere toekomst voor jouw patiënten en praktijk.


Op weg naar een toekomstbestendige praktijk

Het omarmen van digitale zorg is een strategische stap voor zorgverleners en zorgt voor een veerkrachtige en toekomstbestendige praktijk.

De integratie van deze tools verbetert niet alleen de efficiëntie, maar bevordert ook de tevredenheid van patiënten en een bruisend bedrijfsmodel, waarmee de weg wordt vrijgemaakt richting een succesvolle praktijk in het veranderende landschap van de gezondheidszorg.

Lees hier wat andere praktijken hebben geleerd over het integreren van digitale gezondheid in hun praktijk.

Als je nieuwsgierig bent naar hoe Physitrack jouw praktijk kan verbeteren, bekijk dan vandaag nog onze gratis versie of neem contact op met ons team voor een oplossing op maat naar jouw specifieke behoeften.

By submitting this form you agreed to allow Physitrack to process your data to fulfil your request in line with our privacy policy
Your download is ready!
Download
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.

Subscribe

Join our newsletter to stay up to date on features and releases.

By subscribing you agree to with our Privacy Policy and provide consent to receive updates from our company.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

What if Exercise Prescription Could be Even Faster?

Sometimes you just need to assign a program as quickly as possible. Introducing Physitrack’s EasyAssign: assign programs directly from the basket, with no exercise parameters, just one brief instruction, you can customize to the patient's individual needs. But how does it work? Let’s find out.

Breaking Boundaries: The Fusion of Physiotherapy and AI

In the dynamic world of physiotherapy, technological advancements continue to shape the landscape of patient care. While there is a healthy resistance towards AI and its implications, AI has a lot to offer, which we might not fully grasp yet.

Physiotherapy Meets Mental Health: A Mindful Approach to Recovery

In the world of physical rehabilitation, the focus often remains on tangible healing aspects like exercises and treatments. However, recovery isn't just about repairing the body; it's about supporting the mind as well.

Image from Movement Clinic

Movement Clinic to enable movement for a greater purpose

The Movement Clinic is always looking at ways to improve their patient's recovery. With Physitrack, they took a step closer to helping patients achieve better well-being and movement.

> 1100

number of employees

2018

year since using Physitrack

> 12,000

operations per year

Image from Movement Clinic

Movement Clinic to enable movement for a greater purpose

The Movement Clinic is always looking at ways to improve their patient's recovery. With Physitrack, they took a step closer to helping patients achieve better well-being and movement.

> 1100

number of employees

2018

year since using Physitrack

> 12,000

operations per year

Image from Movement Clinic

Movement Clinic to enable movement for a greater purpose

The Movement Clinic is always looking at ways to improve their patient's recovery. With Physitrack, they took a step closer to helping patients achieve better well-being and movement.

> 1100

number of employees

2018

year since using Physitrack

> 12,000

operations per year

arrow left
arrow right

Ready to start?

Join thousands of satisfied practitioners and take your practice to the next level. Your perfect solution to support the entire client journey. All in one app.

Exercise prescription
Outcome data gathering to aid your analysis
Telehealth and messaging