Omarm de Toekomst: Gids Voor Zorgverleners om Digitale Zorg te Implementeren

Omarm de Toekomst: Gids Voor Zorgverleners om Digitale Zorg te Implementeren

Onze wereld verandert snel en het kan verwarrend zijn om te herkennen welke technologie je nodig hebt om efficiënte en patiëntgerichte zorg te bieden.


Digitale tools kunnen de groei van je praktijk ondersteunen en je helpen tijd te besparen op de naleving van therapietrouw van patiënten en administratieve taken, zodat er meer tijd overblijft om met patiënten te werken.

Maar waar moet je rekening mee houden bij het implementeren van digitale zorg in je praktijk? Ontdek het allemaal in deze blogpost.

don’t take our word for it

Hoe kan digitale zorg jouw praktijk ten goede komen?

Zoals altijd, wanneer je iets nieuws leert en vooral als je technologie in je dagelijkse werkzaamheden implementeert, dan kan dat soms een hele uitdaging zijn. 

Maar als zorgverlener staat jouw tijd constant op het spel, waarbij je de best mogelijke zorg aan je patiënten wil leveren. Tijd besparen in je dagelijkse werkomgeving is het ultieme doel.

Gelukkig zijn er hulpmiddelen die je helpen je tijd te managen om nog efficiëntere en patiëntgerichte zorg te leveren, zonder dat je je uitgeput voelt en het gevoel hebt dat je dag in dag uit tijd tekort komt. De uitdaging ligt in het soepel laten verlopen van deze transformatie, zodat zowel jij als jouw patiënt profiteert van de verschuiving naar digitale gezondheid.

 

Waar moet ik beginnen?

Als zorgverlener kan het moeilijk zijn om te bepalen welke technologie jouw praktijk nodig heeft en hoe je hiermee moet beginnen. Je vraagt je misschien af hoe je weet welk hulpmiddel het beste bij je past?

 

We hebben vijf dingen op een rijtje gezet die je in gedachten moet houden als je aan digitale tools denkt:

1. Maatwerk en personalisatie

De tool moet je in staat stellen om gepersonaliseerde oefenprogramma's te maken die zijn afgestemd op de specifieke behoeften, aandoeningen en vooruitgang van elke patiënt. Zoek naar een systeem waarmee je gemakkelijk oefeningen kunt aanpassen op basis van de individuele behoeften van de patiënt, zoals het aanpassen van de moeilijkheidsgraad, sets en herhalingen. 

2. Integratie met patiëntendossiers

Naadloze integratie met elektronische patiëntendossiers (EPD) of patiëntmanagementsystemen is cruciaal. Deze functie zorgt ervoor dat je patiëntinformatie kunt openen en bijwerken, voortgang kunt bijhouden en trainingsprogramma's direct binnen de digitale zorg tool kunt synchroniseren. Deze integratie stroomlijnt je workflow en verbetert de algehele efficiëntie. 

3. Uitgebreide oefenbibliotheek

Een goed digitaal hulpmiddel voor het voorschrijven van oefeningen moet visuele hulpmiddelen, video's en andere inhoud bevatten om ervoor te zorgen dat je patiënt alles beter gaat begrijpen. Duidelijke visuele aanwijzingen kunnen patiënten helpen om oefeningen correct uit te voeren, waardoor het risico op letsel afneemt en de voorgeschreven programma's beter worden nageleefd. Zoek naar een hulpmiddel dat multimedia-inhoud ondersteunt of dat integreert met gerenommeerde oefendatabases.

4. Bewaking en voortgangscontrole

De tool moet functionaliteit bieden waarmee jij de voortgang van patiënten mettertijd kunt volgen en bewaken. Dit omvat functies zoals het evalueren van uitkomsten, voortgangsrapporten en de mogelijkheid om feedback van patiënten te ontvangen. Een robuust systeem om de vooruitgang bij te houden kan helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen m.b.t. het aanpassen van trainingsprogramma's en het beoordelen van de effectiviteit van interventies.

5. Beveiliging

Prioriteit geven aan de beveiliging van patiëntgegevens binnen de digitale tool. Zoek naar een oplossing die voldoet aan de industriestandaard voor beveiligingsprotocollen en regelgeving, zoals versleuteling van gegevens tijdens het transport en in rust. Zorg ervoor dat de tool voldoet aan wetten voor gegevensbescherming in de gezondheidszorg, zoals de AVG en GDPR in Nederland en de EU. Robuuste beveiligingsmaatregelen helpen de vertrouwelijkheid van patiënten te waarborgen en het vertrouwen in het gebruik van digitale gezondheidstools binnen je praktijk te behouden.

  

Oplossing die voldoet aan de KNGF-Richtlijn

Met de nieuwe KNGF-richtlijn 'Zorg op afstand' die in december 2023 wordt gepubliceerd, is het duidelijk dat de toekomst van de fysiotherapie er een is waarin digitale hulpmiddelen een integraal onderdeel vormen van het fysiotherapeutisch handelen. Physitrack biedt een digitale oplossing die naadloos past in elk perspectief van de richtlijn.

Dit kader stelt zorgverleners in staat om zorg van hoge kwaliteit te leveren die verder gaat dan het traditionele face-to-face model. Physitrack fungeert als jouw betrouwbare partner die je door het implementatieproces heen loodst en zorgt voor een soepele overgang naar een digitaal zorgmodel.

Van veiligheid tot een gepersonaliseerde look, Physitrack kan jouw tijdbesparende machine zijn terwijl je bouwt aan een betere toekomst voor jouw patiënten en praktijk.


Op weg naar een toekomstbestendige praktijk

Het omarmen van digitale zorg is een strategische stap voor zorgverleners en zorgt voor een veerkrachtige en toekomstbestendige praktijk.

De integratie van deze tools verbetert niet alleen de efficiëntie, maar bevordert ook de tevredenheid van patiënten en een bruisend bedrijfsmodel, waarmee de weg wordt vrijgemaakt richting een succesvolle praktijk in het veranderende landschap van de gezondheidszorg.

Lees hier wat andere praktijken hebben geleerd over het integreren van digitale gezondheid in hun praktijk.

Als je nieuwsgierig bent naar hoe Physitrack jouw praktijk kan verbeteren, bekijk dan vandaag nog onze gratis versie of neem contact op met ons team voor een oplossing op maat naar jouw specifieke behoeften.

By submitting this form you agreed to allow Physitrack to process your data to fulfil your request in line with our privacy policy
Thank you! Please check your inbox—the guide will arrive in just a few minutes 🥳
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.

5 Ways to Enhance Exercise Search with Copilot Search

Are you overwhelmed by balancing quality patient care with administrative tasks?

At Physitrack, we understand your challenges. That’s why we created Copilot Search—an innovative tool designed to streamline your exercise prescription process. With access to over 17,000 exercise videos, Copilot Search helps you find the perfect exercises quickly and efficiently.

Curious about how it works and how it can transform your practice?

Dive into our guide to discover the benefits of AI Copilot Search and learn practical prompts to get exactly what you need in seconds.

12 Years, 12 Questions, 12 Lessons with Physitrack Group CEO and co-founder, Henrik Molin

They say time flies when you're having fun. What can be packed into the last 12 years, from the early days of founding Physitrack to today's team of over 80 members, helping millions of people?

We asked Henrik 12 questions and learned how this humble leader reflects on the 12 lessons from the past 12 years.

Get ready to delve deeper into the story of Physitrack, learn more about Henrik Molin, and discover what innovations are on the way in the exciting landscape of digital health.

What if Exercise Prescription Could be Even Faster?

Sometimes you just need to assign a program as quickly as possible. Introducing Physitrack’s EasyAssign: assign programs directly from the basket, with no exercise parameters, just one brief instruction, you can customize to the patient's individual needs. But how does it work? Let’s find out.

Image from Movement Clinic

Movement Clinic to enable movement for a greater purpose

The Movement Clinic is always looking at ways to improve their patient's recovery. With Physitrack, they took a step closer to helping patients achieve better well-being and movement.

> 1100

number of employees

2018

year since using Physitrack

> 12,000

operations per year

Image from Movement Clinic

Movement Clinic to enable movement for a greater purpose

The Movement Clinic is always looking at ways to improve their patient's recovery. With Physitrack, they took a step closer to helping patients achieve better well-being and movement.

> 1100

number of employees

2018

year since using Physitrack

> 12,000

operations per year

Image from Movement Clinic

Movement Clinic to enable movement for a greater purpose

The Movement Clinic is always looking at ways to improve their patient's recovery. With Physitrack, they took a step closer to helping patients achieve better well-being and movement.

> 1100

number of employees

2018

year since using Physitrack

> 12,000

operations per year

arrow left
arrow right

Ready to start?

Join thousands of satisfied practitioners and take your practice to the next level. Your perfect solution to support the entire client journey. All in one app.

Exercise prescription
Outcome data gathering to aid your analysis
Telehealth and messaging