Omarm de Toekomst: Gids Voor Zorgverleners om Digitale Zorg te Implementeren

Omarm de Toekomst: Gids Voor Zorgverleners om Digitale Zorg te Implementeren

Onze wereld verandert snel en het kan verwarrend zijn om te herkennen welke technologie je nodig hebt om efficiënte en patiëntgerichte zorg te bieden.


Digitale tools kunnen de groei van je praktijk ondersteunen en je helpen tijd te besparen op de naleving van therapietrouw van patiënten en administratieve taken, zodat er meer tijd overblijft om met patiënten te werken.

Maar waar moet je rekening mee houden bij het implementeren van digitale zorg in je praktijk? Ontdek het allemaal in deze blogpost.

ÄLÄ LUOTA VAIN MEIDÄN SANAAMME

Hoe kan digitale zorg jouw praktijk ten goede komen?

Zoals altijd, wanneer je iets nieuws leert en vooral als je technologie in je dagelijkse werkzaamheden implementeert, dan kan dat soms een hele uitdaging zijn. 

Maar als zorgverlener staat jouw tijd constant op het spel, waarbij je de best mogelijke zorg aan je patiënten wil leveren. Tijd besparen in je dagelijkse werkomgeving is het ultieme doel.

Gelukkig zijn er hulpmiddelen die je helpen je tijd te managen om nog efficiëntere en patiëntgerichte zorg te leveren, zonder dat je je uitgeput voelt en het gevoel hebt dat je dag in dag uit tijd tekort komt. De uitdaging ligt in het soepel laten verlopen van deze transformatie, zodat zowel jij als jouw patiënt profiteert van de verschuiving naar digitale gezondheid.

 

Waar moet ik beginnen?

Als zorgverlener kan het moeilijk zijn om te bepalen welke technologie jouw praktijk nodig heeft en hoe je hiermee moet beginnen. Je vraagt je misschien af hoe je weet welk hulpmiddel het beste bij je past?

 

We hebben vijf dingen op een rijtje gezet die je in gedachten moet houden als je aan digitale tools denkt:

1. Maatwerk en personalisatie

De tool moet je in staat stellen om gepersonaliseerde oefenprogramma's te maken die zijn afgestemd op de specifieke behoeften, aandoeningen en vooruitgang van elke patiënt. Zoek naar een systeem waarmee je gemakkelijk oefeningen kunt aanpassen op basis van de individuele behoeften van de patiënt, zoals het aanpassen van de moeilijkheidsgraad, sets en herhalingen. 

2. Integratie met patiëntendossiers

Naadloze integratie met elektronische patiëntendossiers (EPD) of patiëntmanagementsystemen is cruciaal. Deze functie zorgt ervoor dat je patiëntinformatie kunt openen en bijwerken, voortgang kunt bijhouden en trainingsprogramma's direct binnen de digitale zorg tool kunt synchroniseren. Deze integratie stroomlijnt je workflow en verbetert de algehele efficiëntie. 

3. Uitgebreide oefenbibliotheek

Een goed digitaal hulpmiddel voor het voorschrijven van oefeningen moet visuele hulpmiddelen, video's en andere inhoud bevatten om ervoor te zorgen dat je patiënt alles beter gaat begrijpen. Duidelijke visuele aanwijzingen kunnen patiënten helpen om oefeningen correct uit te voeren, waardoor het risico op letsel afneemt en de voorgeschreven programma's beter worden nageleefd. Zoek naar een hulpmiddel dat multimedia-inhoud ondersteunt of dat integreert met gerenommeerde oefendatabases.

4. Bewaking en voortgangscontrole

De tool moet functionaliteit bieden waarmee jij de voortgang van patiënten mettertijd kunt volgen en bewaken. Dit omvat functies zoals het evalueren van uitkomsten, voortgangsrapporten en de mogelijkheid om feedback van patiënten te ontvangen. Een robuust systeem om de vooruitgang bij te houden kan helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen m.b.t. het aanpassen van trainingsprogramma's en het beoordelen van de effectiviteit van interventies.

5. Beveiliging

Prioriteit geven aan de beveiliging van patiëntgegevens binnen de digitale tool. Zoek naar een oplossing die voldoet aan de industriestandaard voor beveiligingsprotocollen en regelgeving, zoals versleuteling van gegevens tijdens het transport en in rust. Zorg ervoor dat de tool voldoet aan wetten voor gegevensbescherming in de gezondheidszorg, zoals de AVG en GDPR in Nederland en de EU. Robuuste beveiligingsmaatregelen helpen de vertrouwelijkheid van patiënten te waarborgen en het vertrouwen in het gebruik van digitale gezondheidstools binnen je praktijk te behouden.

  

Oplossing die voldoet aan de KNGF-Richtlijn

Met de nieuwe KNGF-richtlijn 'Zorg op afstand' die in december 2023 wordt gepubliceerd, is het duidelijk dat de toekomst van de fysiotherapie er een is waarin digitale hulpmiddelen een integraal onderdeel vormen van het fysiotherapeutisch handelen. Physitrack biedt een digitale oplossing die naadloos past in elk perspectief van de richtlijn.

Dit kader stelt zorgverleners in staat om zorg van hoge kwaliteit te leveren die verder gaat dan het traditionele face-to-face model. Physitrack fungeert als jouw betrouwbare partner die je door het implementatieproces heen loodst en zorgt voor een soepele overgang naar een digitaal zorgmodel.

Van veiligheid tot een gepersonaliseerde look, Physitrack kan jouw tijdbesparende machine zijn terwijl je bouwt aan een betere toekomst voor jouw patiënten en praktijk.


Op weg naar een toekomstbestendige praktijk

Het omarmen van digitale zorg is een strategische stap voor zorgverleners en zorgt voor een veerkrachtige en toekomstbestendige praktijk.

De integratie van deze tools verbetert niet alleen de efficiëntie, maar bevordert ook de tevredenheid van patiënten en een bruisend bedrijfsmodel, waarmee de weg wordt vrijgemaakt richting een succesvolle praktijk in het veranderende landschap van de gezondheidszorg.

Lees hier wat andere praktijken hebben geleerd over het integreren van digitale gezondheid in hun praktijk.

Als je nieuwsgierig bent naar hoe Physitrack jouw praktijk kan verbeteren, bekijk dan vandaag nog onze gratis versie of neem contact op met ons team voor een oplossing op maat naar jouw specifieke behoeften.

Lähettämällä tämän lomakkeen annat suostumuksesi sille, että Physitrack voi käsitellä tietojasi pyyntösi täyttämiseksi tietosuojakäytäntömme mukaisesti.
Thank you! Please check your inbox—the guide will arrive in just a few minutes 🥳
Hups! Jokin meni pieleen lomaketta lähetettäessä.
Kohteita ei löytynyt.

5 Ways to Enhance Exercise Search with Copilot Search

Are you overwhelmed by balancing quality patient care with administrative tasks?

At Physitrack, we understand your challenges. That’s why we created Copilot Search—an innovative tool designed to streamline your exercise prescription process. With access to over 17,000 exercise videos, Copilot Search helps you find the perfect exercises quickly and efficiently.

Curious about how it works and how it can transform your practice?

Dive into our guide to discover the benefits of AI Copilot Search and learn practical prompts to get exactly what you need in seconds.

12 vuotta, 12 kysymystä, 12 opetusta Physitrack Groupin toimitusjohtajan ja perustajan Henrik Molinin kanssa.

Sanotaan, että aika kuluu kuin siivillä, kun on hauskaa. Mitä kaikkea viimeiseen 12 vuoteen mahtuu Physitrack:in perustamisen alkuajoista nykyiseen yli 80 hengen tiimiin, joka auttaa miljoonia ihmisiä?

Kysyimme Henrikiltä 12 kysymystä ja saimme tietää, millaisena tämä hyvällä tavalla nöyrä vaikuttaja näkee 12 oppituntia viimeisten 12 vuoden ajalta.

Valmistaudu syventymään Physitrack:in tarinaan, kuulemaan lisää Henrik Molinista ja saamaan tietää, millaisia innovaatioita on tulossa digitaalisen terveydenhuollon kiehtovaan kenttään.

Entä jos harjoitusten antaminen voisi olla vielä nopeampaa?

Joskus sinun on annettava ohjelma mahdollisimman nopeasti. Esittelyssä Physitrackin EasyAssign: anna ohjelmat suoraan ohjelmakorista, ilman harjoitusparametreja, lisää vain yksi lyhyt ohje, voit mukauttaa ne asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Mutta miten se toimii? Otetaanpa selvää.

Image from Movement Clinic

Movement Clinic mahdollistaa liikkumisen kohti suurempaa tarkoitusta

Movement Clinic etsii aina keinoja parantaakseen potilaittensa toipumista. Ottaessaan käyttöön Physitrackin he ottivat aimo askeleen auttaakseen potilaita saavuttamaan paremman hyvinvoinnin ja liikkeen.

> 1100

työntekijää

2018

Physitrackin käyttöönottovuosi

> 12,000

leikkausta vuodessa

Image from Movement Clinic

Movement Clinic mahdollistaa liikkumisen kohti suurempaa tarkoitusta

Movement Clinic etsii aina keinoja parantaakseen potilaittensa toipumista. Ottaessaan käyttöön Physitrackin he ottivat aimo askeleen auttaakseen potilaita saavuttamaan paremman hyvinvoinnin ja liikkeen.

> 1100

työntekijää

2018

Physitrackin käyttöönottovuosi

> 12,000

leikkausta vuodessa

Image from Movement Clinic

Movement Clinic mahdollistaa liikkumisen kohti suurempaa tarkoitusta

Movement Clinic etsii aina keinoja parantaakseen potilaittensa toipumista. Ottaessaan käyttöön Physitrackin he ottivat aimo askeleen auttaakseen potilaita saavuttamaan paremman hyvinvoinnin ja liikkeen.

> 1100

työntekijää

2018

Physitrackin käyttöönottovuosi

> 12,000

leikkausta vuodessa

nuoli vasemmalle
nuoli oikealle

Oletko valmis aloittamaan?

Liity tuhansien tyytyväisten ammattilaisten joukkoon ja vie harjoituksesi seuraavalle tasolle. Täydellinen ratkaisusi asiakkaan matkan tukemiseen. Kaikki yhdessä sovelluksessa.

Harjoitusohjelmat
Tulostietojen kerääminen analyysin tueksi
Etävastaanotto ja viestintä