Virtual Lucy: Transformatie van Britse beweegzorg

Lees hier hoe HBSUK, de marktleider in orthopedische dienstverlening, een indrukwekkend eHealth-platform levert aan organisaties binnen de Britse NHS, het openbare zorgsysteem in Groot-Brittanië.

Lees hier hoe HBSUK, de marktleider in orthopedische dienstverlening, een indrukwekkend eHealth-platform levert aan organisaties binnen de Britse NHS, het openbare zorgsysteem in Groot-Brittanië. 

Lucy Cassidy, oprichter, fysiotherapeute en technisch visionair, wist meerdere prijzen te winnen met behulp van voornamelijk bestaande oplossingen van derde partijen. Toen Lucy aansloot bij Healthcare Business Solution UK (HBSUK), deed ze dat met een missie:

“Ik wilde bruikbare en schaalbare technologie creëren om zorg op afstand te kunnen leveren voor licht orthopedisch letsel. Deze technologie moest op grote schaal gebruikt gaan worden binnen de particuliere gezondheidszorg en er voor gaan zorgen dat er tijd wordt bespaard in behandelingen en wachtlijsten afnemen.” 

“Het was een uitdaging die ik maar al te graag aan ging,” zegt Lucy Cassidy, “aangezien het een logische aanvulling was op wat ik eerder had gedaan voor NHS Brighton.” Deze keer kon ze iets realiseren zonder technisch gezien concessies te hoeven doen. “HBSUK gaf me de vrijheid om mijn ideale platform te creëren zonder beperkt te worden door budgetten of trage besluitvorming.” 

Na voorzichtige afwegingen en maanden van grondig onderzoek, besloot Lucy om de kracht van Physitrack te combineren met een op maat gemaakt CRM voor verwijzing en behandelingen op afstand. Dit kon zij realiseren met Physitrack om telerevalidatie in te zetten, (huiswerk)oefeningen en voorlichting mee te geven en therapietrouw en pijnscores bij te houden. 

Het ontwikkelptraject duurde enkele maanden en hier waren twee teams met een indrukwekkend aantal werknemers bij betrokken. Uiteindelijk zag Virtual Lucy in het voorjaar van 2018 het licht. 

“Virtual Lucy is een grote verandering voor de NHS en de Britse particuliere gezondheidszorg,” zegt Henrik Molin, CEO en medeoprichter van Physitrack. “Door klinisch gevalideerde en makkelijk te gebruiken technologie in de handen te leggen van bekwame professionals die de dagelijkse zorg uitvoeren, hebben zij alle voordelen van deze innovatie terwijl ze hun personeelskosten onder controle houden. Dit in tegenstelling tot de zorgverleners die vasthouden aan een zitting-maal-tarief model. Dit product zal een enorme impact hebben op de zorgverleners en wij zijn blij dat we hier deel van uit mogen maken.”

 

Zowel organisaties binnen de NHS als de grote zorgverzekeraars zijn bezig om deze technologie te implementeren in de lente van 2018.

Voor meer informatie over Virtual Lucy kun je kijken op https://www.virtuallucy.co.uk/, Onderdeel van Healthcare Business Solutions UK https://www.hbsuk.co.uk/