TRIAS: Physitrack via Fysiomanager

"Na het vergelijken van verschillende partijen zijn we bij Physitrack uitgekomen, vanwege de uitstraling maar ook omdat wij zelf oefeningen kunnen toevoegen. Al zoekende kwamen we meer functies tegen waar we enthousiast van werden en besloten we te starten met Physitrack."

Om het succes van Physitrack te laten zien laten wij graag onze gebruikers hun verhaal vertellen. Deze keer spreken we met Janneke Sterrenburg, relatie- en projectmanager en Patricia Eijken, manueel- en fysiotherapeut bij TRIAS Fysiotherapie & Sportrevalidatie. TRIAS is gevestigd in het centrum van land, met op dit moment 10 locaties en 24 fysiotherapeuten. Naast fysiotherapeuten werken hier onder andere sportartsen en sportpsychologen. TRIAS richt zich naast fysiotherapie en topsportbegeleiding op gezondheidsmanagement en preventie bij bedrijven.

TRIAS werkt inmiddels al zo’n 12 jaar met Fysiomanager, toen het bedrijf nog in de kinderschoenen stond. Janneke Sterrenburg: “In de afgelopen 12 jaar hebben we gemerkt dat Fysiomanager open staat voor feedback en graag meedenkt met ons als praktijk. De flexibiliteit is erg fijn en Fysiomanager weet goed in te spelen op de feedback van ons als gebruikers.”

Inmiddels werkt TRIAS sinds september 2016 met Physitrack. De zoektocht  naar het professionaliseren van het meegeven van oefeningen en het continu herhalen van uittekenen van oefeningen bracht TRIAS naar Physitrack. Patricia Eijken: “We hebben eerst gedacht om een YouTube-kanaal te starten, maar we wilden het wiel niet opnieuw uitvinden. Na het vergelijken van verschillende partijen zijn we bij Physitrack uitgekomen, vanwege de uitstraling maar ook omdat wij zelf oefeningen kunnen toevoegen. Al zoekende kwamen we meer functies tegen waar we enthousiast van werden en besloten we te starten met Physitrack.”

Visitekaartje PhysiApp voor patiënt

In de periode dat TRIAS zich aan het oriënteren was op Physitrack werd de koppeling met Fysiomanager gelanceerd, waardoor TRIAS direct gebruik kon maken van deze optie. “De koppeling tussen Fysiomanager en Physitrack werkt erg makkelijk, ik kan vanuit mijn patiëntenkaart direct overschakelen naar Physitrack en een selectie aan oefeningen meegeven”, aldus Patricia.

Inmiddels zijn de therapeuten in de praktijk gewend geraakt aan Physitrack. Vooral de flexibiliteit in het meegeven van oefeningen wordt gewaardeerd, omdat patiënten zelf kunnen kiezen of ze hun oefeningen op smartphone, tablet of computer willen bekijken.

In de behandelkamer zie ik vooral veel nek/schouderklachten en hardlopers met klachten aan heupen, knieën en enkels. Physitrack wordt bij iedereen goed ontvangen, ook bij patiënten waarvan ik van tevoren dacht ik dat het moeilijk zou worden. PhysiApp werkt heel intuïtief, waardoor patiënten de app snel doorhebben. De meeste sportieve ouderen maken ook gebruik van de app, maar patiënten die niets met telefoons hebben kan ik alsnog van een printje voorzien.” 

Janneke en Patricia zien nog veel mogelijkheden om Physitrack verder in te zetten bij aanvullende diensten en producten: “Op dit moment maken we nog weinig gebruik van het monitoren van patiënten, maar we willen dit wel meer gaan inzetten. Zeker bij projecten die we hebben lopen bij bedrijven willen we Physitrack meer gaan inzetten om een vinger aan de pols te houden en om resultaten inzichtelijk te maken naar samenwerkende partijen.”

Interesse om met Physitrack te starten? Neem contact op via info@physitrack.nl!