GOED Amsterdam - Physitrack als visitekaartje van de praktijk

GOED Amsterdam is klant van het eerste uur en gewaardeerd gesprekspartner van Physitrack. Jur Jonkhoff, eigenaar van de praktijk, heeft 5 jaar geleden de overstap gemaakt naar Physitrack en deelt zijn verhaal.

GOED Amsterdam is klant van het eerste uur en gewaardeerd gesprekspartner van Physitrack. De wens om de gewraakte tekeningen met stokpoppetjes op papier te vervangen voor een hoogwaarde verzameling oefenvideo’s via een app was al jaren aanwezig aanwezig, maar het duurde nog tot 2014 voor Jur Jonkhoff als maatschapslid per toeval terecht kwam bij Physitrack. Inmiddels gebruiken zij Physitrack 5 jaar in de praktijk en delen zij hun verhaal.


De praktijk bestaat dit jaar 10 jaar. In deze jaren is GOED uitgegroeid van een klein clubje naar een groep van 18 therapeuten verspreid over vijf locaties in Amsterdam-Noord, IJburg en het Amstelkwartier. De fysiotherapeuten binnen de praktijk zijn allemaal sport-minded en hebben een achtergrond uit de schaatssport, wielrennerij en/of topsport en maken inmiddels allemaal gebruik van Physitrack.


“Het grote voordeel van Physitrack is dat het integreert met ons EPD (SpotOnMedics FysioOne red.). We hebben een aantal oefenprogramma’s zelf samengesteld, waardoor je nu binnen een paar klikken een persoonlijk oefenschema meegeeft aan patiënten die onze praktijk bezoeken. Soms kies ik nog voor het opnemen van een video per telefoon, maar zeker bij behandelplannen kiezen we standaard voor Physitrack. Het platform biedt een enorme bibliotheek waar je uit kunt putten. Dat betekent dat eigenlijk 90% van de oefeningen die je nodig hebt terug kunt vinden en dat oefeningen die er nog niet in staan makkelijk per foto of video kunnen worden toegevoegd.”


“Wij vinden therapietrouw wel belangrijk, maar het blijft de verantwoordelijkheid van de patiënt. Het is alleen wel menselijk om oefeningen minder te doen als er minder klachten zijn. In die begeleiding zie ik een rol voor eHealth om belastbaarheid op te bouwen en dat je als fysiotherapeut de mogelijkheid hebt om op afstand een vinger aan de pols te houden.


We gaan binnen de praktijk nu ook de stap maken om trainingskaarten - die we nog wel op papier meegaven - nu ook digitaal mee te geven. Vaak maak je een rondje door de zaal, maar de ervaring leert dat mensen zo’n snelle instructie niet in zich opnemen en voor ze dan zelfstandig kunnen gaan trainen ben je twee á drie trainingen verder. Met oefenvideo’s in PhysiApp kunnen patiënten makkelijk instructies terugkijken en zo sneller zelf aan de slag. Ook kunnen zij vragen stellen en opmerkingen doorgeven en worden lijntjes zo korter tussen jou en je patiënt.


Jur heeft in de 30 jaar dat hij actief is als fysiotherapeut veel zien veranderen: “Ooit was ik fysiotherapeut bij een schaatsploeg en daar zag ik in Noorwegen in een praktijk een gigantische oefenzaal. Dat was toen revolutionair, maar dat is inmiddels normaal geworden.”


GOED Amsterdam wil graag voldoen aan de standaarden waar mensen tegenwoordig gewend aan zijn. “Wij vinden het als fysiotherapeuten bijvoorbeeld nog heel normaal dat men een trainingskaart op papier uit een dossierkast trekt, terwijl patiënten zelf op internet hun informatie opzoeken en apps gebruiken tijdens hardlopen, wielrennen en fietsen.” Daarnaast ziet Jur ook mogelijkheden voor zorg op afstand:

“Nieuws rondom het videoconsult volg ik met grote interesse. Patiëntcontact hoeft niet alleen maar in de behandelkamer plaats te vinden maar zou ook prima naar de patiënt thuis of op zijn/haar werkplek kunnen plaatsvinden. Zo’n online behandeling zal de ‘standaard fysiotherapie’ zeker niet gaan vervangen, maar ik zie wel mogelijkheden om de patiëntrelatie te verstevigen en de binding met de praktijk te versterken naast dat je inhoudelijk wat toe kan voegen.


Ons motto is ‘alle aandacht voor uw klacht’ en dat geldt op alle fronten. Met de kennis die we in huis hebben, maar ook met de tools die we aanbieden om de aandacht te vestigen op het persoonlijke contact en tijd te nemen voor de patiënt. ‘GOED helpt u beter’ is een slogan die we vaak gebruiken, waarmee we willen uitstralen dat service hoog in het vaandel staat.


“Als je je administratie en processen goed op orde hebt en dit een gestroomlijnd proces is, kun je toch ook nog aan de inhoud van je zorg werken zonder te veel tijd kwijt te zijn aan losse handelingen om aan de verschillende contracten te kunnen voldoen.

Het fijne aan Physitrack is daar dan ook bij dat je samen kunt zeggen; we gaan bij deze patiëntencategorie op deze manier met Physitrack werken, waardoor je dat ook kunt stroomlijnen.”


"Patiënten vragen steeds vaker om PhysiApp: de patiënt verwacht ook wel een digitale oefenvorm ter ondersteuning. Commercieel doen we daar nog niets aan, omdat het nu echt onderdeel is van onze service ter ondersteuning van therapietrouw. Mogelijk gaan we daar op korte termijn wel stappen in maken.”


In de afgelopen jaren is Physitrack een visitekaartje geworden voor de praktijk!