Fysiotherapie De Bremstraat via Pharmeon

"Met Physitrack is het eenvoudiger om een oefenprogramma mee te geven en patiënten voeren de oefeningen beter uit door de video-instructie. Bovendien krijg ik al inzicht hoe de oefeningen uitgevoerd worden ... nog voor de vervolgafspraak waardoor enige bijsturing .. mogelijk is."

Ervaringen met online oefenprogramma Physitrack 

“Oefeningen worden technisch beter uitgevoerd”

28 December 2016

Hoe gaf u huiswerkoefeningen aan uw patiënten voordat u met Physitrack werkte en hoe is dit veranderd?

Voor de invoering van Physitrack werden oefeningen getekend, of plaatjes van de oefening werden uitgeprint en meegegeven. Wanneer de patiënt terugkwam bij de vervolgafspraak was het altijd maar afwachten of de oefeningen waren onthouden en technisch goed uitgevoerd werden. Met Physitrack is het eenvoudiger om een oefenprogramma mee te geven en patiënten voeren de oefeningen beter uit door de video instructie. Bovendien krijg ik al inzicht via Physitrack hoe de oefeningen uitgevoerd worden en of er klachten bij opspelen nog voor de vervolgafspraak waardoor enige bijsturing, indien noodzakelijk, mogelijk is.

Wat zijn voor u de belangrijkste voordelen van het werken met Physitrack?

Er staat een groot scala aan oefeningen in de database van Physitrack waaruit eenvoudig een oefenprogramma samengesteld kan worden. Ook kan de patiënt direct feedback geven tijdens het uitvoeren van de oefeningen en hoeft hij/zij niet te wachten op de volgende behandeling. Omdat de feedback van de patiënt direct inzichtelijk is kunnen oefeningen eventueel aangepast worden. Helaas blijven niet alle patiënten trouw de oefeningen uitvoeren en feedback geven via de app omdat ze de oefeningen uit het hoofd kennen. Al zijn dit meestal de klanten waarbij het herstelproces positief verloopt.

Hoe gebruiksvriendelijk is Physitrack voor u als zorgverlener en voor de patiënt?

Physitrack voor mij als zorgverlener is heel gebruiksvriendelijk. Het is eenvoudig om oefenprogramma’s klaar te zetten voor de patiënt. Bestaande oefenprogramma’s kunnen eenvoudig aangepast worden en de feedback van patiënten wordt op een juiste manier teruggekoppeld.Voor de patiënt is het in eerste instantie soms even wennen en is soms enige hulp nodig bij het activeren van de app. Het is voor de patiënt erg prettig om feedback te kunnen geven over de voortgang van het herstel ook buiten de vervolgafspraken om, dit geeft ze het gevoel dat ze meer persoonlijk begeleidt worden. Bovendien merk ik dat oefeningen technisch beter uitgevoerd worden.

Hoe zou u op een bondige manier uw ervaring met Physitrack willen beschrijven?

Met Physitrack is het eenvoudig om oefenprogramma’s samen te stellen en patiënten op afstand te begeleiden. Daarnaast is het prettig samenwerken met de vertegenwoordigers.