Corpus Company: Ondersteuning in de praktijk met technologie van nu

Anno 2018 hoor je steeds meer over ‘blended care’ in de fysiotherapie, maar wat betekent het nu in de praktijk? Physitrack interviewde Arne en Bente Sevenhuijsen van Corpus Company over de overstap naar digitale oefenprogramma's en patiëntondersteuning.

Corpus Company is een fysiotherapiepraktijk met 2 locaties in Amsterdam en een recent overgenomen nieuwe locatie in Purmerend. Inmiddels bestaat het team uit 6 therapeuten en werken Arne en Bente Sevenhuijsen gestaag aan uitbreiding van hun praktijk.

Bente heeft een duidelijke visie over haar rol als fysiotherapeut: “Het moet voor een groot deel uit de patiënt zelf komen. Een patiënt heeft een lichamelijke klacht en in principe zou dit vanzelf moeten herstellen, maar blijkbaar gebeurt er iets waardoor een patiënt last blijft houden. Je moet de oorzaak dus zien te achterhalen voor dit achterblijvende herstel of iemand juist goed in dit herstel begeleiden.” Ze heeft ook haar bedenkingen: “Als je daar als therapeut alle verantwoordelijkheid voor neemt, kom je niet verder. Mijn rol als fysiotherapeut is dan ook om begeleiding te bieden in het herstel van de patiënt. Ik kan gebruik maken van verschillende interventies, zoals instructie, mobilisaties en oefentherapie, maar uiteindelijk is de samenvoeging van verschillende interventies die fysiotherapie tot fysiotherapie maakt.”

Bente ziet zichzelf in haar dagelijkse praktijk niet meer zonder ondersteunende technologie: “Ik kan geen fysiotherapie uitvoeren zonder de technologische hulpmiddelen van tegenwoordig. Sowieso staat mijn volledige verslaglegging in een digitaal patiëntendossier. Dat gebruik ik om bij te houden wat de hulpvraag is, hoe ver de behandeling vordert en waar we bij kunnen schaven. Voor dat overzicht heb ik gewoon een computer nodig."

"Daarnaast gebruik ik technologie om mijn therapie te ondersteunen, zoals met Virtual Reality, maar ook voor huiswerkoefeningen. Mensen krijgen digitaal hun oefeningen mee naar huis, ik kan ze op afstand blijven volgen en we kunnen zelfs een videochat beginnen als mensen vragen hebben, bijvoorbeeld als ze op vakantie zijn. Patiënten kunnen inmiddels zelfs online afspraken inplannen, verplaatsen of afzeggen."

Arne, mede-eigenaar en IT-manager, vervolgt: "Ons idee is dat er anno 2018 heel veel technologie beschikbaar is en dat dit je over de volledige breedte van je praktijk kan ondersteunen. Aan de ene kant voor het broodnodige kantoor- en administratiewerk, maar ook in de behandelkamer en in de oefenzaal. Technologie kan binnen alle lagen van je praktijk een ondersteunende rol spelen en wij geloven dat je hier gebruik van moet maken. We denken dat je daarmee betere kwaliteit en dienstverlening kunt leveren en daarmee weer een betere ‘klantbeleving’ kunt bieden. Als ik met de therapeuten spreek en vraag hoe zij er naar kijken hoor ik ook vaak dat het voor hen toegevoegde waarde heeft om zich daarin te laten ondersteunen; het principe van blended care noem ik het maar even. Dit doen wij ook in de praktijk. We hebben een veelheid van systemen die wij gebruiken. Het is de bedoeling dat een patiënt van de meeste dingen niets ziet, maar dat dit op de achtergrond zorgt dat wij ons werk beter kunnen doen.“

Ook kijkt Arne met nieuwsgierigheid uit naar de toekomst van het vak: "We hebben nu nog geen idee wat er in de komende 10 á 15 jaar gaat gebeuren, maar we zijn wel heel geïnteresseerd in de mogelijkheden. We omringen ons niet alleen binnen de praktijk met creatieve, ondernemende mensen, maar zoeken ook zakelijke partners die dezelfde visie hebben. Door ons hier in de praktijk door te laten omringen hopen we uiteindelijk nog beter aan te kunnen sluiten bij de behoeftes van onze klanten/patiënten.

Terug naar Physitrack. Bente geeft aan dat zij zelfmanagement bij haar patiënten erg belangrijk vindt: “Je kunt wel allerlei adviezen geven en handelingen uitvoeren maar patiënten moeten hun herstel uiteindelijk zelf oppakken en zelf aan de slag gaan. Het meeste van het herstel gebeurt uiteindelijk thuis en in het gedrag van de patiënt en daar speel ik graag een rol in.”

Bent ziet Physitrack ook als onderscheidend vermogen ten opzichte van praktijken in de buurt: "We onderscheiden ons qua inhoud door natuurlijk goede fysiotherapie te bieden, maar we proberen onszelf ook met eHealth te onderscheiden. Oefeningen schrijven we dus niet standaard meer op papier uit, maar geven we zo vaak mogelijk digitaal mee met Physitrack. We vinden snel de oefeningen die we nodig hebben en bieden deze op maat aan. Met de oefenvideo’s kan een patiënt zelfstandig oefenen; er zijn dus nog maar weinig redenen om niet zelf aan de slag te gaan. Ook kan ik bij een lopend programma snel aanpassingen doorvoeren. Zo houdt je het oefenprogramma uitdagend én relevant voor je patiënt."

Bij het zoeken van een geschikt platform voor in de praktijk kwam Corpus Company snel bij Physitrack uit:

"Natuurlijk zijn er verschillende aanbieders die een oplossing bieden, zowel groot als klein. Bij het starten van de praktijk kwamen we vrij snel op het spoor van Physitrack. We hebben eerst verschillende alternatieven naast elkaar gelegd en zelfs overwogen om zelf oefenvideo’s op te nemen. Filmen is echter best een kunst als je dat goed wilt en zeker het aanbieden richting de patiënt is nog een hele klus. '“Schoenmaker blijf bij je leest'” was wat voor ons de doorslag gaf om met een externe online oplossing in zee te gaan. Het brede aanbod van oefeningen (dus geen vervanging van 4 of 5 oefeningen) was voor ons een must en Physitrack kon dat bieden.

Arne vervolgt over het contact met patiënten: “We hebben het al gehad over dat we via onze website snel en gemakkelijk bereikbaar willen zijn en dus via een chatfunctie contact willen onderhouden, goed bereikbaar willen zijn per e-mail en zelfs contact hebben via WhatsApp. Het videoconsult ontbrak daarbij nog als opvolger van het klassieke telefonisch consult. Ook daarbij hebben we verschillende aanbieders bekeken en hebben zelfs even overwogen om dit zelf te laten bouwen, maar ook daarbij dient een schoenmaker zich bij zijn leest te houden en hebben we snel een selectie gemaakt. Physitrack bood de beste oplossing in het aanbieden van het videoconsult, qua prijs maar ook kwalitatief en technisch dus en vervolgens zijn we dit ook aan onze patiënten gaan aanbieden.

Bente vond het vooral een gedoe om elke keer op papier de oefenprogramma’s uit te tekenen of te printen: “Ik was dan drie keer per dag bezig hetzelfde te doen en meerdere keren een variatie aan het voordoen. Het is voor mij als fysiotherapeut niet alleen belangrijk dat duidelijke instructies zijn, maar er moeten ook verschillende variaties van oefeningen beschikbaar zijn, bijvoorbeeld qua gewicht of uitvoering. Ook het opslaan van eigen oefenprogramma’s maakt mijn werkdag heel overzichtelijk. Met basisprogramma’s die ik zelf hebt gemaakt hoef ik maar een paar kleine aanpassingen te doen om een programma te versturen. Dat scheelt ontzettend veel tijd en werkt heel fijn.”

Arne geeft daarbij ook dat het fijn is om te profiteren van elkaars expertise doordat je snel materiaal met elkaar kunt delen: “Wanneer een collega een bepaald oefenprogramma heeft opgeslagen kun je deze direct delen, waardoor deze herbruikbaar is en zo op de praktijk zorgt voor een standaard werkwijze, wat weer een positieve invloed heeft op herkenbaarheid, contuïniteit en daarmee ook borging van je kwaliteit binnen de praktijk (heel belangrijk!).”

Bente concludeert: “We blijven de komende tijd met veel interesse uitkijken naar nieuwe technologische ontwikkelingen in de fysiotherapie en omringen ons hier graag mee om zo de beste vorm van fysiotherapie te kunnen blijven bieden!”