Terug naar pers-pagina

Radboudumc en Physitrack trekken samen op om patiënten via eHealth in beweging te krijgen

10/1/2019

Physitrack, wereldwijd een begrip in de fysiotherapie en Apple Mobility Partner, houdt zich bezig met het digitaal aanbieden van oefeningen en voorlichting aan patiënten. Momenteel wordt vooral in de eerste lijn fysiotherapie gebruik gemaakt van Physitrack. In samenwerking met de afdeling Fysiotherapie Centraal van het Radboudumc gaat men nu onderzoeken wat de oplossingen van Physitrack kunnen betekenen voor patiënten in het ziekenhuis.

Binnen het Radboudumc is men ervan overtuigd dat het activeren van patiënten tijdens opname bijdraagt aan sneller en beter herstel, en dat hiermee negatieve effecten van bedrust zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen. Goede voorlichting en ondersteuning aan patiënten is hierbij cruciaal. De applicatie van Physitrack kan hierin ondersteunen, doordat informatie en instructievideo’s op elk moment op de eigen telefoon of tablet terug te vinden zijn.

“We zijn zeer verheugd om deze samenwerking aan te gaan”, aldus Frank van Zon, programmadirecteur Nederland bij Physitrack. “Het Radboudumc loopt voorop in het vroegtijdig activeren van patiënten, en wij denken door deze samenwerking een nog betere oplossing te kunnen ontwikkelen voor zowel zorgverleners als patiënten.”

“Wij zochten al lange tijd naar een goede oplossing voor het aanbieden van huiswerkoefeningen voor de patiënten in het ziekenhuis. Met Physitrack denken wij hierin een sterke partner te hebben gevonden” aldus Roel van Oorsouw, fysiotherapeut in het Radboudumc.

Physitrack zal in 2019 op de hele afdeling Fysiotherapie worden geïmplementeerd. De gebruiksvriendelijkheid voor zowel fysiotherapeuten als patiënten zal worden onderzocht alsook de mate waarin Physitrack wordt ingezet en gebruikt. Na een jaar wordt de hele samenwerking geëvalueerd.

Over Physitrack:

Physitrack is een mobiele oefenoplossing, mede ontwikkeld door Apple. Met Physitrack is het mogelijk om via web en app oefenprogramma’s en voorlichting mee te geven en te bekijken, maar ook om voortgang bij te houden en in contact te blijven via chat en videoconsult. Physitrack wordt inmiddels in meer dan 100 landen door 4 miljoen patiënten gebruikt. Meer weten? Kijk op https://www.physitrack.nl of stuur een e-mail naar info@physitrack.nl.