Terug naar pers-pagina

Hogeschool Rotterdam en Physitrack starten samenwerking op gebied van eHealth en digitale zorg

18/10/2017

Utrecht, 26 oktober 2017 - Physitrack, de eHealth-oplossing voor professionals in de beweegzorg, is een samenwerking aangegaan met Hogeschool Rotterdam. Doel hiervan is om samen studenten beter te begeleiden naar de toekomst van de zorg, waarbij eHealth en innovatie hoog in het vaandel staan.

Door deze samenwerking krijgen studenten en medewerkers van Hogeschool Rotterdam kosteloos toegang tot Physitrack, waarmee eHealth beschikbaar wordt in opleiding, toetsing en onderzoek van de opleiding fysiotherapie van het Instituut voor Gezondheidszorg. Daarnaast wordt het voor studenten mogelijk Physitrack in te zetten tijdens stages, zodat zij ook in het werkveld kunnen voorbereiden op nieuwe ontwikkelingen in de beweegzorg.

“We zijn erg blij met deze samenwerking” aldus Frank van Zon, partner bij Physitrack.“Door het sluiten van deze overeenkomst kunnen de zorgverleners van de toekomst worden voorbereid op nieuwe manieren van zorgverlening, zodat zij na modern ingericht onderwijs direct aan hun carrière kunnen beginnen. Deze generatie zorgverleners weet al goed om te gaan met smartphones en digitale tools en we hopen dat zij de omslag kunnen maken naar meer én betere digitale vormen van zorg.” 

Diane Breedijk, onderwijscoördinator binnen Hogeschool Rotterdam, vult aan: "Het is aan ons als opleiding de uitdaging om de mogelijkheden van Physitrack niet alleen als toepassing in cliëntsetting te gebruiken, maar ook ter stimulering van de inzet en mogelijkheden van eHealth in de fysiotherapeutische context." 

Om studenten voor te bereiden op het gebruik zullen er op verschillende momenten trainingen en colleges gegeven worden om digitale zorg zichtbaarder te maken binnen het onderwijs. 

Over Physitrack:

Physitrack is leverancier van digitale zorgtechnologie, opgericht in 2012. Physitrack's patiëntondersteuning onderscheidt zich op het gebied van digitale oefeningen en voorlichting, uitkomstanalyse en telerevalidatie. Physitrack wordt wereldwijd gebruikt door 1,2 miljoen patiënten in meer dan 100 landen.

Over Hogeschool Rotterdam:

Hogeschool Rotterdam leert studenten vakkundig te handelen en te werken aan integrale oplossingen voor vraagstukken in de beroepspraktijk en samenleving. Onderzoekend vermogen speelt daarin een cruciale rol. Dit leerproces vindt niet alleen plaats binnen de opleidingsmuren maar juist ook daarbuiten, samen met het werkveld. Samenwerken met Hogeschool Rotterdam kan op vele manieren en in verschillende werkvormen. 

Meer weten? Kijk op http://www.physitrack.nl of neem contact op met Frank van Zon (partner & programmadirecteur Nederland) via info@physitrack.nl