Terug naar pers-pagina

Fontys Hogeschool en Physitrack gaan in zee voor verbetering van de toekomst in eHealth en digitale zorg

5/2/2018

Utrecht, 23 januari 2018 - Physitrack, de eHealth-oplossing voor professionals in de beweegzorg, is een samenwerking aangegaan met Fontys Hogeschool. Doel hiervan is om studenten samen beter te begeleiden naar de toekomst van de zorg, waarbij eHealth en innovatie hoog in het vaandel staan.

https://fontys.nl/Over-Fontys/Fontys-Paramedische-Hogeschool.htm‍

Door deze samenwerking krijgen studenten en medewerkers van Fontys Hogeschool kosteloos toegang tot Physitrack, waarmee eHealth beschikbaar wordt in opleiding, toetsing en onderzoek voor het paramedische instituut van de Hogeschool. Daarnaast wordt het voor studenten mogelijk Physitrack in te zetten tijdens stages, zodat zij zich ook in het werkveld kunnen voorbereiden op nieuwe ontwikkelingen in de beweegzorg.

“Dit is voor ons een bijzondere samenwerking” aldus Frank van Zon, partner bij Physitrack. “Door samen te werken met Fontys Hogeschool kunnen de zorgverleners van onze toekomst worden opgeleid op een nieuwe en innovatieve manier. Deze studenten kunnen zich in het toekomstig werkveld gemakkelijk gaan aanpassen in het gebruik van smartphones en digitale zorg en zo gepast maatwerk leveren aan patiënten. Dit is een mooie manier om studenten en eHealth te verbinden”.   

Jurre Bakker, docent van de opleiding fysiotherapie, vult aan: “In onze visie is de fysiotherapeut van de toekomst een zorgprofessional die multidisciplinair kan samenwerken en technologie kan integreren in zijn zorg. De technologie die Physitrack ons laat gebruiken geeft studenten de mogelijkheid om kennis te maken met eHealth, hun creativiteit te ontwikkelen, maar vooral ook om maatwerk te kunnen verzorgen naar hun patiënten.”

Over Physitrack:

Physitrack is leverancier van digitale zorgtechnologie, opgericht in 2012. Physitrack’s patiëntondersteuning onderscheidt zich op het gebied van digitale oefeningen en voorlichting, uitkomstanalyse en telerevalidatie. Physitrack wordt wereldwijd gebruikt door 1,5 miljoen patiënten in meer dan 100 landen. 

Over Fontys Hogeschool:

Fontys verzorgt onderwijs en onderzoek en vormt als brede hogeschool de grootste publieke kennisinstelling in Zuid Nederland. Door onderwijs en onderzoek te verbinden aan innovatieprocessen van de regio en daarbuiten wil Fontys een innovatiemotor van de regio zijn. De talentontwikkeling van studenten en professionals is onlosmakelijk verbonden met vernieuwing en innovaties in het werkveld. Samenwerken met Fontys Hogeschool kan op vele manieren en in verschillende werkvormen. 

Meer weten? Kijk op http://www.physitrack.nl of neem contact op met Frank van Zon (partner & programmadirecteur Nederland) via info@physitrack.nl